THE SUGARHILLS – THE SUGARHILLS

Artiest info
 
facebook

‘The Sugarhills’ is een singer-songwriterduo uit de Duitse stad Keulen met zanger-gitarist Till Kersting en zijn levenspartner zangeres-percussioniste Peggy Sugarhill. Het retroplatenlabel ‘Meyer Records’ heeft nu hun titelloze debuutplaat als duo uit 2015 opnieuw op de markt gebracht via distributiemaatschappij ‘Bear Family Records’. De muziek van ‘The Sugarhills’ bestaat uit R&B-, rootsrock- en rockabilly-nummers waarvan ze er negen jaar geleden twaalf op hun eerste album hebben opgenomen. Zo goed als volledig live zoals het hoort te zijn voor naar de jaren ’50 en ’60 refererende muziek. Falko Burkert (aka rock’n’roller ‘Amigo Del Sol’) draagt als gastmuzikant op piano en basgitaar bij aan de nummers op deze plaat.

Vijf van de twaalf songs op “The Sugarhills” zijn eigen composities van het duo zoals “Rockabilly Music Is Bad” dat ze live brengen op de tweede video. Ook de nummers “She Don’t Love You”, “Try A Liitle Bit Harder”, “Why” en “Lie On Me” zijn van eigen makelij. De resterende zeven tracks zijn naar rockabilly geconverteerde coverversies waaruit we het nummer “Unknown Stuntman” selecteerden voor de eerste video bij deze recensie. Die song werd voor het eerst gezongen door Blake Shelton en werd het thema van de TV-serie ‘The Fall Guy’. Het nummer is nu ook te horen op de soundtrack van de gelijknamige film ‘The Fall Guy’ uit 2024 met Emily Blunt en Ryan Gosling.

Andere gecoverde songs zijn punkrocker “Rock & Roll Queen” dat oorspronkelijk in 2005 als single werd gereleased uit het album “Young For Eternity” van de Britse indie rockgroep ‘The Subways”, “Scratching Circles” van JD McPherson uit zijn plaat “Signs & Signifiers” uit 2010, “Sixteen Tons” van Merle Travis uit 1946, “Single Ladies” van Beyoncé uit 2008 en uit datzelfde jaar de song “Mercy”, de hit van soulzangeres ‘Duffy’ uit Wales 2008. Verder brengen ze ook hun versie van “Tainted Love”, de song van Gloria Jones uit 1964 die daarna in 1981 ook nog gecoverd door o.a. het Britse popduo ‘Soft Cell’.

Naast ‘The Sugarhills’ waar ze met haar echtgenoot Till Kersting optreed is Peggy Sugarhill als rock’n’roll- en rockabillyzangeres ook nog actief in twee andere groepen, met name ‘The Eldorado Tigerettes’ waarmee ze Beyoncé’s bovenvermelde hit “Single Ladies” live brengt op de derde video en ze is eveneens de leadzangeres in de groep ‘Rockemarieche’ waarmee ze Duitstalige rockabilly brengt. Till Kersting heeft in het verleden zelf ook drie soloplaten opgenomen met “Changing Faces” uit 2006, “Waiting For Tomorrow” uit 2009 en “Circuskind” uit 2021 dat eveneens enkel uit Duitstalige rock- en rockabillynummers bestaat.

(valsam)

 

 

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: THE SUGARHILLS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.